IDENTICITY

IDENTICITY is een participatie project van compagnie barbarie met KTA Jette, KTA Horteco Vilvoorde. In samenwerking met BRONKS en vormingscentrum Destelheide.

Twee klassen. Uit twee verschillende scholen.
Van dezelfde leeftijd.
En dezelfde opleidinsgraad.
Maar de ene groep komt uit de stad, de andere vertoeft dagelijks in het groen.

Wat gebeurt er als deze twee groepen tegenover elkaar komen te staan?
Hoe kijken zij naar elkaar?
Hoe anders zijn die anderen eigenlijk?

IDENTICTY gaat op zoek naar de invloed die de plaats waar je woont uitoefent op je identiteit. Gedurende verschillende maanden gingen de jongeren samen met de barbaries via concrete opdrachten op zoek naar verschillen en/of gelijkenissen tussen elkaar en gaande weg bevestigen ze bestaande clichés of werken deze juist weg. Het eindpunt is een toonmoment dat het publiek een inkijk geeft in deze boeiende zoektocht en de confrontatie met de eigen vooroordelen niet uit de weg gaat.

IDENTICITY kan het best gezien worden als een ‘confrontatie’… Een confrontatie met zichzelf, een confrontatie met het onbekende, met het theater, en voor het eerst met een publiek, een prestatie waar sommigen een gigantische berg voor overwonnen hebben. Ook voor ons, barbaries, een confrontatie. Een andere generatie en een totaal andere input. IDENTICITY is dan ook geen voorstelling waar wij ons als makers naar voren schuiven, het is het relaas van een onvergetelijke zoektocht en een mijlpaal in de ontwikkeling van deze jongeren.

Voor het eerst te zien tijdens het BRONKS XL FESTIVAL op 22 APRIL OM 19 UUR.

XL is het label voor alle activiteiten die zich richten naar 12 tot 21-jarigen. Hieronder vallen zowel het kijken naar voorstellingen als het actief deelnemen aan workshops. Het XL FESTIVAL bundelt de hoogtepunten van de XL-werking.

Kaarten bestel je hier

Ook nog te zien op 16 september in vormingscentrum Destelheide.

Van en met: Adam Kasri, Andras Csiba, Antoon Debaene, Cédric Vandenbloock, Dimitiri Vanheukelom, Elien Aerts, Emre Dilitas, Femke Luyckx, Gloria Ubidia Guerrero, Hannah Basiliades, Ilhan Arici, Jonas Van Hoeck, Jonathan Palmeri, Kevin Termine, Kezia Kabongo, Romain Matobi, Lars Van Eeckhout, Lindsay Malengrez, Manon Uydens, Matthieu Van den Eynde, Maurice De Voecht, Mounir Karbas, Mujde Ozcifci, Nora Melkebeke, Olivier De Boeverie, Robbe Hemerijckx, Sana Rahamatali & Zogi Balieu.
Fotografie: FKPH-Felix Kindermann
Coproductie, techniek, vorm en ondersteuning: BRONKS
Coproductie: vormingscentrum Destelheide
Deelnemende scholen: KTA Jette, KTA Horteco Vilvoorde
Met de steun van Tentoo — “wij steunen creativiteit”